Política 03/08/2017

Josep Anglada, condemnat a dos anys de presó i inhabilitació per amenaces a un menor d'edat

El regidor ultradretà de l'Ajuntament de Vic va publicar a les xarxes socials el 2013 fotografies d'un militant d'Arran amb missatges "atemoridors"

Ara
1 min
El fundador de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, en una imatge d'arxiu

BarcelonaJosep Anglada ha estat condemnat a dos anys de presó i dos anys d'inhabilitació per a càrrecs públics per haver amenaçat i vexat un menor d'edat a través de les xarxes socials. El jutjat penal número 1 de Manresa ha emès aquest dijous la sentència del litigi que mantenia amb el jove, a qui el 2013 va coaccionar amb missatges "atemoridors", segons l'acusació. L'implicat és Arnau Comajoan, militant de l'organització juvenil Arran Vic, que va declarar que sentia "por i angoixa" pels comentaris del fundador de Plataforma per Catalunya i actual líder de Som Identitaris, que van tenir lloc l'any 2013. La jutge Neus Codina, a més, el condemna a pagar les despeses judicials i a una responsabilitat civil de 3.000 €.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els missatges que Anglada va dirigir al jove hi ha aquesta piulada a Twitter, en què es dirigeix al Casal Tramuntana, d'ideologia d'extrema dreta, i li trasllada que "sempre és bo seguir rastaflautes" com el fill de Josep Comajoan, periodista osonenc.

Piulada de Josep Anglada dirigida a Arnau Comajoan, militant d'Arran Vic

L'organització de l'esquerra independentista ha rebut amb satisfacció la sentència. "Celebrem que un feixista declarat com Josep Anglada es vegi obligat a enfrontar-se a la seva pròpia medicina. Continuarem plantant cara al feixisme per tots els mitjans fins que aconseguim esborrar-lo dels Països Catalans”, ha declarat Arran a través d'un comunicat.

El mateix Anglada ha reaccionat a la notícia a través de Twitter. En resposta a una piulada que l'avisava que feia "cara d'acollonit", l'actual regidor de l'Ajuntament de Vic ha dit: "Sí, sí. Molt. He, he".

stats