Josep Anglada, condemnat a dos anys de presó i inhabilitació per amenaces a un menor d'edat

El regidor ultradretà de l'Ajuntament de Vic va publicar a les xarxes socials el 2013 fotografies d'un militant d'Arran amb missatges "atemoridors" 

Josep Anglada ha estat condemnat a dos anys de presó i dos anys d'inhabilitació per a càrrecs públics per haver amenaçat i vexat un menor d'edat a través de les xarxes socials. El jutjat penal número 1 de Manresa ha emès aquest dijous la sentència del litigi que mantenia amb el jove, a qui el 2013 va coaccionar amb missatges "atemoridors", segons l'acusació. L'implicat és Arnau Comajoan, militant de l'organització juvenil Arran Vic, que va declarar que sentia "por i angoixa" pels comentaris del fundador de Plataforma per Catalunya i actual líder de Som Identitaris, que van tenir lloc l'any 2013. La jutge Neus Codina, a més, el condemna a pagar les despeses judicials i a una responsabilitat civil de 3.000 €.

Entre els missatges que Anglada va dirigir al jove hi ha aquesta piulada a Twitter, en què es dirigeix al Casal Tramuntana, d'ideologia d'extrema dreta, i li trasllada que "sempre és bo seguir rastaflautes" com el fill de Josep Comajoan, periodista osonenc. 

L'organització de l'esquerra independentista ha rebut amb satisfacció la sentència. "Celebrem que un feixista declarat com Josep Anglada es vegi obligat a enfrontar-se a la seva pròpia medicina. Continuarem plantant cara al feixisme per tots els mitjans fins que aconseguim esborrar-lo dels Països Catalans”, ha declarat Arran a través d'un comunicat.

El mateix Anglada ha reaccionat a la notícia a través de Twitter. En resposta a una piulada que l'avisava que feia "cara d'acollonit", l'actual regidor de l'Ajuntament de Vic ha dit: "Sí, sí. Molt. He, he".

 

Més continguts de