Política 09/09/2014

Josep Carreras: "Que visquin i ens deixin viure, som un poble adult que sap prendre les seves decisions"

El tenor català ha rebut aquest dimarts la medalla d'honor del Parlament de Catalunya i ha destacat que "quan els catalans ens desunim, som molt febles"

Albert Solé
1 min
El tenor Josep Carreras, durant l'acte en què ha rebut la Medalla d'Or del Parlament / EFE

BarcelonaEl cantant Josep Carreras ha rebut aquest dimarts la medalla d'honor del Parlament de Catalunya. El tenor, que ha defensat a tot arreu la seva condició de català, ha deixat clar el seu compromís amb el país en el seu discurs d'agraïment: "Que els altres visquin i ens deixin viure, som un poble adult que sap prendre les seves decisions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carreras ha rebut la medalla del Parlament per la seva trajectòria artística i humana, sobretot per la tasca de la fundació que du el seu nom i que lluita contra la leucèmia, una malaltia que ell va superar fa 26 anys.

"Ni a la ficció ni a la realitat, no hi ha res pitjor que voler anul·lar el contrari i imposar el teu domini", ha recordat el tenor.

Josep Carreras ha agraït profundament rebre la medalla perquè qui li atorga és el Parlament del seu país, format per persones que "comparteixen la mateixa visió del món que jo: valorem la feina feta més que el fet de pertànyer a una casta, i no ens agrada que l'Estat ens solucioni tot els problemes".

stats