Política 18/11/2011

Josep Cuní: "Per què, en campanya electoral, els partits condicionen la llibertat periodística?"

El conductor de '8 al dia' comença el seu programa explicant que el debat electoral previst a 8TV s'ha suspès perquè el PSC ha impugnat a la Junta Electoral les pautes que la cadena havia marcat "en favor de la transparència"

Ara
2 min

BarcelonaL'enfrontament entre Josep Cuní, per part de 8TV, i el PSC amb motiu del debat electoral frustrat d'aquest divendres a la cadena televisiva es reconverteix en un debat sobre "per què, en campanya electoral, els partits condicionen la llibertat periodística?". Així ho ha anunciat només començar el programa 8 al dia el seu conductor. Cuní havia de moderar el debat a cinc que s'havia d'enregistrar aquesta tarda per emetre'l aquesta nit, i que finalment s'ha anul·lat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conflicte ha sorgit arran de la negativa a assistir-hi, per problemes d'agenda, de la cap de llista del PSC, Carme Chacón. Els socialistes volien substituir-la per Daniel Fernández, número 2 de la llista per Barcelona. Després d'al·legacions i contraal·legacions a la Junta Electoral Provincial, s'ha anul·lat el debat. "La impugnació per part del PSC ha fet que la Junta Electoral modifiqués les pautes que aquesta casa havia marcat en favor de la transparència", ha dit.

Cuní també ha especificat que el programa no podia assumir "els problemes d'agenda" de Carme Chacón perquè "el compromís amb els altres candidats era que serien els caps de llista" els participants.

Un cop acabat l'estira-i-arronsa, i entenent que "amb la decisió de la Junta Electoral Provincial hi perdia el periodisme", Cuní ha anunciat que 8TV ha presentat al·legacions a la Junta Electoral Central i que al llarg del programa s'analitzarà tot el que ha passat. "Debatrem amb diversos especialistes i contertulians per què es genera aquest estat d'excepció en la llibertat periodística", ha assegurat.

La Junta Electoral havia resolt, arran de la impugnació del PSC, que la cadena televisiva ha d'acceptar "la representació que proposi qualsevol de les forces polítiques" participants, cosa que implica que "un mitjà de titularitat privada no pot decidir qui convida, que d'altra banda era el cap de llista per Barcelona, com s'ha fet tota la vida", segons paraules de Cuní.

stats