Política 31/07/2018

Josep Lluís Alay demana que s'arxivi la causa que té oberta a l'Audiència Nacional per encobriment

L'historiador assegura que Puigdemont "no fugia" quan tornava de Finlàndia

Ara
1 min
L'historiador Josep Lluís Alay (mig) arribant a declarar a l'Audiència Nacional acompanyat de l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas (dreta).

BarcelonaJosep Lluís Alay ha demanat que s'arxivi la causa que té oberta a l'Audiència Nacional per encobriment. L'historiador anava amb Carles Puigdemont tornant del seu viatge a Finlàndia quan les autoritats policials van detenir l'expresident a Alemanya. Pocs dies després que detinguessin Puigdemont, la Policia Nacional també va arrestar Alay i dos acompanyants més que anaven amb l'expresident al cotxe de tornada de Finlàndia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'escrit, l'historiador assegura que l'expresident no "fugia", sinó que "viatjava per posar-se a disposició dels tribunals [belgues] de la seva residència". L'advocat d'Alay, Jaume Alonso Cuevillas, posa com a prova el correu electrònic que el representant belga de Carles Puigdemont, Paul Beckaert, va enviar al fiscal, i que deia que el seu client es presentaria voluntàriament a l'oficina de la policia.

Cuevillas ho ha anunciat a través de Twitter:

A principis de juny els tres acompanyants que van ser detinguts per la Policia Nacional a finals de març van declarar davant del jutge Diego de Egea per un presumpte delicte d'encobriment. El magistrat va decidir deixar-los en llibertat després d'una declaració que va durar poc més d'una hora. En aquell moment, Cuevillas –que també porta la causa de Carles Puigdemont– va considerar que la posada en llibertat sense mesures cautelars demostrava que el cas "no té cap rellevància penal".

stats