CANVI DE CICLE
Política 22/04/2014

Carod: "Un dels punts més preocupants del procés és que tenim un govern feble"

"Si hi hagués unanimitat en el tema autodeterminista, el procés seria qüestió de mesos a partir del 9-N", ha afirmat l'exvicepresident català, però Herrera i David Fernàndez han rebutjat per ara entrar a l'executiu

Roger Tugas
2 min

BarcelonaL'exlíder d'ERC i exvicepresident català Josep-Lluís Carod-Rovira ha assenyalat aquest dimarts en la presentació de la reedició de '2014' (Pagès Editors) que "un dels punts més febles i preocupants del procés és que tenim un govern feble". "Un procés d'aquestes característiques només es pot donar amb una majoria parlamentària sòlida i un govern fort", ha assegurat, ja que "un procés d'autodeterminació no es pot fer des de la feblesa d'un govern que no té majoria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que ha reclamat que els partits sobiranistes facin costat al Govern, "sabent que hi haurà discrepàncies en el model econòmic, social, democràtic i cultural". "Si hi hagués unanimitat en el tema autodeterminista, el procés seria qüestió de mesos a partir del 9-N", ha insistit, fent una crida a blindar els suports necessaris a l'executiu català. Tot i això, Carod ha evitat valorar el paper concret d'ERC, però ha assegurat que és una debilitat que el Govern hagi d'anar a buscar acords amb el PSC per qüestions com el Barcelona World.

Igualment, l'exvicepresident també ha posat deures a l'executiu. "Em costa entendre com fem el que fem sense un departament específic d'afers exteriors", ha dit, i ha cridat a "prendre decisions en l'àmbit de la seguretat i l'energia". "S'ha d'estar treballant discretament, però no sé si tot això s'està fent", ha etzibat.

Malgrat tot, els dirigents d'ICV i la CUP presents, Joan Herrera i David Ferndàndez, no han secundat la crida. "Tenim profundes discrepàncies sobre com està fent el país l'actual Govern, com per exemple amb Barcelona World", ha apuntat l'ecosocialista, mentre que el diputat de la CUP ha avançat que no descarten "cap escenari en funció de la bel·licositat i l'agressivitat" de l'Estat, però que no entra en els seus plans entrar al Govern. En tot cas, tots dos parlamentaris han subratllat que fan costat a l'executiu en el procés sobiranista i han rebutjat unes possibles plebiscitàries en detriment de la consulta.

stats