Política 15/08/2012

Josep Maria Àlvarez: ''El suport al pacte fiscal és per quedar-se a Espanya, no per marxar''

El secretari general de la UGT ha dit que cal canviar "d'una vegada per totes" el model de finançament català i ha apostat per "fer el possible" per fer-ho entendre a Espanya

Acn
2 min
El secretari general d'UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez / ACN

BarcelonaEl secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, ha assegurat en una entrevista a l'ACN que tot i que hi ha gent que veu el pacte fiscal com una estratègia per aconseguir la independència de Catalunya en realitat donar suport al pacte fiscal és una aposta "per quedar-se a Espanya". Àlvarez ha puntualitzat, però, que cal canviar "d'una vegada per totes" el model de finançament per evitar un altre incompliment de l'Estatut del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder sindical ha explicat la seva visió sobre el pacte fiscal, que ha volgut qualificar de "concert econòmic del segle XXI". Àlvarez ha dit que "s'ha d'aconseguir un model en què Catalunya pugui disposar de manera plena de tots els seus recursos" i trencar "d'una vegada per totes" el model actual de finançament. Per això ha assegurat que "el pacte fiscal és necessari amb crisi i sense crisi". Àlvarez ha dit que per aquest motiu la UGT ha fet una "aportació positiva fins i tot militant" per defensar el nou model de finançament. Àlvarez ha recordat que amb el pacte fiscal "Catalunya podrà ser més solidària perquè es tindran més recursos".

En relació amb la visió d'Espanya sobre el finançament català, Àlvarez ha explicat que "s'ha de fer tot el possible perquè entenguin que la llibertat no té portes" i ha recordat que Catalunya no pot ser un territori que "a l'hora de pagar estigui en la posició 1 però a l'hora de rebre baixi fins la 8, 9 o 10".

Àlvarez ha dit que la tardor es pot fer "insuportable", en referència a les declaracions de la presidenta en funcions, Joana Ortega, sobre els futurs ERO a les empreses públiques. "El Govern ha de ser conscient que amb aquestes declaracions es trenca qualsevol possibilitat de compartir taula", ha sentenciat. Sobre la possible vaga general, Àlvarez ha dit que és "evident" que a l'octubre o al novembre "tindrem la convocatòria d'una o més jornades de vaga general".

stats