NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Josep Maria Pelegrí, conseller d'Agricultura i Medi Natural: l'ombra de Duran torna al Govern

El secretari general d'UDC i número 2 de Duran s'endú una conselleria de menys pes polític que la seva companya de partit, Joana Ortega

Oriol March
1 min
Josep Maria Pelegrí. Foto: ACN

BarcelonaEl número 2 d'Unió i home fidel de Duran al partit torna al Govern. Josep Maria Pelegrí (Lleida, 1965), que ha fet de portaveu adjunt de CiU els darrers set anys, ocuparà la conselleria d'Agricultura i Medi Natural. Segurament un premi menor que el que li ha tocat a la seva companya de partit Joana Ortega, que ocuparà Governació i Relacions Institucionals. Precisament la cartera de Governació va ser la darrera que va ocupar Pelegrí en la darrera etapa de Pujol: va ser-hi el 2002, quan Duran va plegar arran de la designació de Mas com a successor de l'expresident.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i militant d'Unió des del 1982, va entrar el 1992 al departament de Medi Ambient com a lletrat-assessor jurídic. Va ser regidor de l'Ajuntament de Lleida del 1991 al 1999, càrrec que va combinar amb la vicepresidència del consell comarcal del Segrià (1995-1999), i amb el lideratge al departament de Medi Ambient a Lleida (1996-1999). Aquest any va fer el salt a la direcció general de Qualitat Ambiental d'aquest departament i, després d'un pas intermig com a director general d'Administració Local de la conselleria de Governació i Relacions Institucionals, va esdevenir conseller d'aquest últim departament.

Ara s'encarregarà d'un sector, l'agroalimentari, que està molt lligat a la seva terra de naixement. Cara visible d'Unió mentre Duran es dedica a la seva feina parlamentària a Madrid, seguirà sent el número dos fidel i discret del partit al mateix temps que desenvolupi les seves tasques al capdavant d'Agricultura i Medi Ambient.

stats