ELECCIONS EUROPEES

Terricabras defensa que Ska Keller és "la millor candidata" a presidir la Comissió Europea

Junqueras avisa que el PP i el PSOE no podran impedir un referèndum que avalen el 60% dels candidats europeus

El cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, ha confirmat aquest aquest divendres que, després del debat dels cinc candidats a presidir la Comissió Europea, aposten per donar suport a la dels Verds, Ska Keller. "La millor candidata, la que nosaltres votaríem, és Ska Keller, que és la que defensa el dret a decidir dels catalans", ha assegurat el filòsof des de Mollet (Vallès Oriental).

De fet, la família internacional d'ERC, l'Aliança Lliure Europea, està en coalició amb els Verds al Parlament Europeu. Tot i això, els republicans fins ara havien evitat mullar-se per un candidat en concret –més enllà de rebutjar el del PP europeu, Jean-Claude Juncker–, ja que assenyalaven que l'Eurocambra votarà els candidats que proposin els estats i, per tant, només el popular o el socialista tindrien possibilitats de ser elegits. Tot i això, Keller ja ha donat suport a ICV per al 25-M.

De fet, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat al twitter que, "dels cinc candidats a presidir la Comissió Europea, tres estan a favor del referèndum català. I, una, ens va donar la benvinguda com estat independent", en referència a Ska Keller. "El PP-PSOE no podrà impedir el referèndum. I menys ara que l'avala el 60% dels candidats a la Comissió europea. I, per tant, guanyarem!", ha insistit el líder dels republicans.

Més continguts de