Política

Article a la seva web personal

Josep Sánchez Llibre aposta per la contractació laboral per sortir de la crisi

El diputat de CiU considera fonamental completar la reforma laboral amb noves polítiques que contribueixin a l'ocupació

El diputat per Convergència i Unió al Congrés Josep Sánchez Llibre, defensa aquest diumenge a la seva web la contractació laboral com a fórmula per sortir de la crisi. El diputat d'Unió considera "molt important" aconseguir el pacte de les pensions, però afegeix que "potser encara és tant o més important" acabar la reforma laboral, "complementar-la amb la reforma de la negociació col·lectiva i de les politiques actives d'ocupació per millorar la productivitat i generar ocupació estable".

Sobre aquesta última qüestió, el membre democratacristià recorda el panorama de l'Estat "amb un 20% de la població aturada, amb un 40% d'atur juvenil i amb més de quatre milions de ciutadans sense feina". En aquest sentit, celebra les negociacions entre els agents socials i econòmics, que li fan pensar que "podem estar a les portes d'un gran pacte d'Estat econòmic i social".

Sánchez Llibre també recorda que, "malgrat les dificultats econòmiques", diferents sectors com el turisme, els transports, les comunicacions, els serveis informàtics, l'energia i els serveis en general tenen "afortunadament" una demanda exterior "considerable". Tot i això, creu que "la manca de profunditat de la recent reforma laboral" fa que les empreses tinguin "por de fer noves contractacions" i optin per incrementar les hores extres. "Es perd, doncs, una oportunitat d'or" per fer créixer la productivitat, generar ocupació i reduir l'atur.

Per tot plegat, Sánchez Llibre planteja "solucions i mecanismes eficients" per aprofitar la revifada de l'exportació a través del que anomena "contractes intel·ligents i de sentit comú" ja utilitzats a França i Alemanya. Planteja, per exemple, que l'empresa pugui contractar una persona a l'atur amb l'ajut de l'Estat, que "contribuiria amb un part del salari i aportaria a aquest nou contracte la part corresponent al subsidi d'atur que la persona sense feina percebia fins aleshores". La resta del sou la pagaria l'empresari.

A parer del diputat, això comportaria un increment "notable" dels recursos del nou contractat, generaria ingressos en quotes a la seguretat social i "milloraria el finançament d'aquest organisme". Altres efectes beneficiosos són que "augmentaria el consum i els ingressos fiscals", a banda de reduir l'atur. Compaginar feina i atur, permetria, segons Sánchez Llibre, establir "incentius a la formació" que contribuirien a la millora professional del treballador.

A més assegura que "els experts" diuen que "solucions intel·ligents" com aquesta "podrien generar confiança sense precedents en els agents econòmics i podrien donar com a resultat que en els propers trimestres hi hagués una contractació que podria oscil·lar entre 300.000 i 400.000 mil persones", una reducció de l'atur per sota del 20%.

Més continguts de