Publicitat
Publicitat

CIMERA DEL PACTE FISCAL

Duran: "La prioritat és aconseguir un acord ampli per tenir força negociadora a Madrid"

El secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, avança que hi haurà una segona cimera abans de l'estiu per tal de seguir definint el nou model de finançament entre tots els partits

El secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha considerat, després de la cimera del pacte fiscal que s'ha celebrat aquesta tarda al Palau de la Generalitat, que ara la prioritat és "aconseguir un acord ampli" per tal de tenir força en la negociació del nou model de finançament. Aquest nou model, segons Duran, no pot passar per una millora de l'actual sistema català. "Ha de passar per una agència tributària catalana i per tenir la clau de la caixa", ha considerat el líder democratacristià. El bastiment d'un nou model singularitzat (que no vol dir sortir de la Lofca, segons Duran) és el principal punt de discrepància amb el PP en aquests moments.

Duran ha avançat que durant les properes setmanes hi haurà una nova cimera de tots els partits per tal de seguir consensuant el gruix del nou model. Els contactes entre partits seguiran abans que se celebri aquesta nova cimera.

Pel que fa a la possibilitat d'una Hisenda pròpia, Duran ha assegurat que en aquests moments el president de la Generalitat, Artur Mas, no es planteja res més que el pacte fiscal.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT