RELLEU A PXC
Política 08/02/2014

Josep Anglada sospita que la nova cúpula vol fer Plataforma per Catalunya "més espanyolista"

El fins ara líder de PxC denuncia "un complot" en contra seu i assegura que plantarà cara per recuperar la presidència

Efe
1 min
Josep Anglada, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl fins ara líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, que ha estat destituït aquest dissabte com a president del partit per la seva executiva, ha assegurat a EFE que desconeix el motiu de la seva destitució. Anglada ha afirmat que la reunió de la cúpula s'ha convocat malgrat saber que ell no podria assistir-hi i que se li ha rellevat sense permetre-li donar explicacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha denunciat "un complot" en contra seu organitzat pel secretari general, Robert Hernando, i per un regidor de l'Hospitalet i un altre de Sant Boi de Llobregat, dels quals sospita que volen donar a la formació un "vessant més espanyolista".

En qualsevol cas, Anglada, que assegura que s'ha assabentat a posteriori de la seva destitució, ha garantit que plantarà batalla per la presidència de PxC, una formació que té 67 regidors a tot Catalunya però que va fracassar en el seu intent d'entrar al Parlament.

Simó, fins ara vicepresident, assumirà la presidència de PxC de forma interina fins a la celebració del pròxim congrés de la formació, previst per a la tardor de l'any vinent. La nota aclareix que Simó tindrà un rol "institucional", però que "els poders executius del partit recauran en el secretari general, Robert Hernando, que desenvoluparà les funcions sota el precepte del Consell Executiu".

stats