CRISI A PXC
Política 09/02/2014

Anglada considera "il·legal" el seu cessament i expulsa de PxC la cúpula que el va aprovar

El líder xenòfob afirma que la reunió on es va decidir la seva destitució vulnera diversos articles dels estatuts del partit

Acn
2 min
Josep Anglada, en una imatge d'arxiu / ACN

VicEl president de PxC, Josep Anglada, ha afirmat aquest diumenge que plantarà cara per mantenir el lideratge del partit i ha assegurat que la seva destitució és "il·legal" i un "complot". "El president és l'únic que té la potestat per convocar un consell executiu i, per tant, la reunió d'ahir [dissabte] de l'Hospitalet ha vulnerat greument els estatuts de PxC i no té cap efecte a nivell de partit", ha assenyalat Anglada a l'ACN. Per tot plegat, el líder de PxC ha anunciat que suspèn de militància i expedienta "per faltes molt greus" la dotzena de persones que es van reunir aquest dissabte en l'executiva de l'Hospitalet i que van decidir rellevar Anglada del capdavant de la formació per "deficiències en la gestió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No estic en disposició de deixar el partit en mans d'uns irresponsables", ha assegurat el líder destronat de PxC, que ha assegurat que continua com a president del partit ja que la seva destitució és "il·legal". Segons Anglada, la reunió de l'executiva a l'Hospitalet va infringir diversos articles de l'estatut del partit: no es va comunicar amb antelació de la trobada, només es va avisar a alguns membres concrets i no es va comptar amb la presència del president. "Així, la reunió d'ahir no té cap efecte a nivell de partit", ha reiterat Anglada, que ha apuntat directament contra el secretari general, Robert Hernando, d'ordir "un complot" per facilitar la seva destitució al capdavant de PxC.

Pel que fa a les "deficiències en la gestió", Anglada ha afirmat que desconeix aquestes acusacions. "No en tinc ni idea. No poden ser tant ambigus i quedar-se tan tranquils", ha comentat el líder de PxC, que ha avançat que en els propers dies es veurà "qui té raó". "Jo estic molt tranquil de la meva actuació al capdavant de Plataforma per Catalunya. El partit està molt ben estructurat amb un president, dos vicepresidents i un tresorer, que està al corrent de tots els aspectes econòmics", ha enumerat Anglada. "No tinc res a amagar i donaré la cara fins al final, fins a l'últim segon", ha finalitzat l'encara líder de PxC.

stats