ELECCIONS MUNICIPALS
Política 16/12/2010

Els candidats de Plataforma per Catalunya de Calafell i Cunit deixen el partit i critiquen Anglada

Els exmilitants del partit xenòfob lamenten que el seu líder es pot fotografiar amb l'estelada o amb la bandera espanyola "segons el públic assistent" i que "viu a costa dels diners de tots els afiliats"

Efe
2 min
Anglada, la nit de les eleccions al Parlament.

BarcelonaEls candidats de Plataforma per Catalunya (PxC) a les alcaldies de Calafell i Cunit (Baix Penedès) per a les pròximes eleccions municipals, Antonio i Myriam Muñoz, han decidit abandonar aquesta formació i han criticat al seu líder, Josep Anglada. En una carta que li han adreçat, a la qual ha tingut accés Efe, Antonio Muñoz, que també formava part de la llista per Barcelona d'aquest partit en les passades eleccions autonòmiques, comunica la seva decisió "irrevocable" d'abandonar aquesta formació. La decisió, segons el seu parer, es fonamenta bàsicament en el fet que Anglada l'ha "decebut profundament", ja que Muñoz va posar els "principis al servei del partit i del seu líder i m'ha demostrat que vostè no té principis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Antonio Muñoz, Anglada "té principis segons bufa el vent, com els penells". I afegeix que "a Vic defensa l'Estatut, i a Madrid es mofa d'ell; a Barcelona és nacionalista i a Madrid és patriota espanyol. Se sent molt espanyol però es fotografia ufanós davant una flamant estelada...". "Senyor Anglada: no és que vostè no tingui principis, sinó que en té tants com convingui". Segons Muñoz, al comitè executiu del passat 11 de desembre de PxC, Anglada va assegurar que "la política és un negoci, inverteixes uns diners que es recuperen amb la primera mensualitat de regidor en qualsevol ajuntament. A partir d'aquí, tot són beneficis". Per a aquest excandidat del partit xenòfob, Anglada pertany "a tota la casta política podrida", i per això "no pot trair-lo perquè té tantes cares i principis que és impossible donar-los l'esquena a tots".

En aquesta línia, Antonio Muñoz critica i denuncia "la cara dura" d'Anglada "per cobrar el sou d'un càrrec de confiança del Vendrell i deixar que pagui els impostos un testaferro". "Hi ha molts aturats al partit que podrien cobrar-ho, i així ajudaria la gent i, en canvi, ho cobra vostè", assenyala Antonio Muñoz. "He arribat a la conclusió que Plataforma per Catalunya i el seu president és com els altres, d'aquesta casta podrida que vostè tantes i tantes vegades critica", afirma Antonio Muñoz, per a qui Anglada elegeix entre l''estelada' i la bandera espanyola "segons el públic assistent". L'excandidat per Calafell assegura a més que PxC és "una fàbrica de negocis" en la qual Anglada busca "el seu lucre personal", i pregunta per què no ensenya els comptes del partit i expulsa a tot aquell que pregunta per ells, prova, segons el seu parer, que el líder de Plataforma per Catalunya "viu a costa dels diners de tots els afiliats".

En iguals termes es manifesta la candidata de PxC per Cunit, Myriam Muñoz, també cap de llista per Tarragona a les eleccions autonòmiques passades, que subscriu tots els punts de la carta i afegeix que a Anglada els problemes dels seus votants "li són indiferents", encara que dóna gràcies perquè no va obtenir representació parlamentària -es va quedar molt a prop-. "Oportunistes, vividors i entabanadors ja en tenim molts aquí: un més, no gràcies", exposa.

stats