CONSULTA DEL 10-A
Política 04/04/2011

Duran considera "coherent" que Mas voti 'sí' a la independència, però alerta que això no vol dir que sigui el més "encertat"

El líder d'Unió reitera que és partidari d'un estat confederal i assegura que la indpendència és lluny quan Catalunya "dóna la majoria al PSOE"

Redacció
1 min

BarcelonaEl líder d’Unió, Josep Antoni Druan Lleida, ha afirmat a Catalunya Ràdio que respecta i considera “coherent” que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi votat "sí" a la consulta popular sobre la independència del 10-A, tot i que ha subratllat que això no vol dir que aquesta sigui l’opció “encertada”. Duran ha reiterat que és partidari d’un estat confederal i ha afirmat que veu lluny la independència quan el poble de Catalunya “dóna la majoria al PSOE”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Jo votaria per la confederació de l’Estat espanyol, que és tan utòpic com ser independentista”, ha afirmat Duran, que ha afegit que Europa no donaria suport a una declaració unilateral d’independència de Catalunya. El líder d’Unió ha preferit no respondre a la pregunta de si es troba més a prop de la decisió de Mas de participar en la consulta que de la de Núria de Gispert, que va al·legar que no votaria per la seva condició de presidenta del Parlament.

Duran ha reconegut que l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol li reconeix que de vegades “sent que no ha fet prou” en el terreny de l’autogovern, però el líder democristià assegura que en 23 anys Catalunya “ha avançat molt”.

stats