Política 17/07/2011

Duran acusa Zapatero de frenar les polítiques d'ocupació "per no molestar els sindicats"

El portaveu de CiU al Congrés assegura que el seu partit té la clau perquè "ningú tingui majoria absoluta" a l'estat espanyol

Acn
2 min

GavàEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acusat el govern espanyol i José Luís Rodríguez Zapatero d'estar "obstaculitzant" iniciatives que beneficiarien la creació d'ocupació. Segons Duran, Zapatero està mantenint aquesta actitud per tal de "no molestar els sindicats" a les portes d'unes eleccions generals com les que s'esperen entre finals de 2011 i principis de 2012. Precisament en aquesta cita electoral Duran vol que CiU obtingui "un gran suport" perquè, segons ha dit, és l'única formació que pot "evitar la majoria absoluta" del Partit Popular a tot l'Estat. A més, ha assegurat que si s'aconsegueix aquest bon resultat en les generals, CiU podrà ser "l'àrbitre de la política espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Denuncio l'actitud del govern socialista que frena, dilata i obstaculitza la tramitació de projectes de llei molt importants per generar ocupació". Així de clar ha estat Duran durant la clausura de l'escola d'Estiu d'Unió de Joves, l'organització juvenil dels democristians, celebrada a Gavà. I és que per Duran i Lleida, l'executiu de Zapatero està sent "irresponsable". "No hi ha dret que es frenin aquestes iniciatives en un país de més del 20% d'atur i d'un 45% d'atur juvenil", ha retret.

A més, segons Duran, aquesta actitud del president espanyol té una raó clara. "El govern socialista no fa res que pugui molestar als sindicats. Està completament decidit a no fer res que els pugui molestar. I els sindicats hi han de ser i han de fer la seva feina, però el govern ha de fer la seva i no l'està fent", ha explicat Duran. És per això que creu que Zapatero no mourà massa fitxes fins que se celebrin les properes eleccions generals. En aquest sentit, Duran ha remarcat "l'enorme importància" d'aquests comicis, pels quals ha demanat "un sobreesforç" a la seva gent. I és que pel democristià "Catalunya té la clau perquè ningú tingui majoria absoluta" a l'Estat espanyol, ja que "abans també la podien tenir Andalusia o Euskadi, però aquí socialistes i populars s'han equilibrat".

Enmig d'aquest context, Duran ha fet una crida a aconseguir "un gran suport electoral a CiU" perquè, si no hi ha majoria absoluta, serà "l'àrbitre de la política espanyola" i podrà "fer i plantejar qüestions que estan a l'arrel dels problemes que tenim i també a nivell nacional amb el pacte fiscal". En aquest sentit, s'ha dirigit directament als votants populars i socialistes de Catalunya perquè "espavilin i obrin els ulls". "Que sàpiguen que les properes eleccions ni l'un ni l'altre li serviran per defensar els interessos de Catalunya i dels catalans, i que només CiU fa aquesta defensa".

D'altra banda, Duran ha volgut sortir al pas de les crítiques del PSC per haver acordat amb el PPC poder tirar endavant els pressupostos de la Generalitat. En aquest sentit, ha retret que si el pacte s'ha tancat amb els populars "és responsabilitat del PSC, que no vol assumir les responsabilitats com a partit majoritari de l'oposició ni com a partit que ha generat el dèficit del país". "Prefereix els vots i l'interés de partit que li dóna dir que CiU pacta amb PPC a l'interès del país", ha sentenciat, tot apuntant que s'ha de fer una defensa de l'estratègia seguida per CiU "sense complexos, perquè "els socialistes quan volen també pacten amb el PP, sobretot quan és per anar contra Catalunya".

stats