REUNIÓ DE GOVERN
Política 01/03/2011

Duran Lleida assisteix per segona vegada a la reunió del consell executiu

El portaveu de CiU al Congrés hi participa amb l'objectiu de parlar amb els consellers sobre els traspassos que Madrid té pendents amb Catalunya

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés i responsable de la part catalana de les comissions bilaterals Estat-Generalitat, Josep Antoni Duran i Lleida, ha participat aquest dimarts per segona vegada en la reunió del consell executiu. Ja ho va anunciar la setmana passada el portaveu del Govern, Francesc Homs, que va explicar que s'abordaria la qüestió dels traspassos pendents i tot allò relatiu a la conflictivitat institucional. L'executiu d'aquest dimarts nomenarà la cúpula d'Afers Exteriors, amb Senén Florensa com a secretari general, Salvador Sedó com a director general i Carles Llorens com a director general de Cooperació al Desenvolupament. Com a responsable de la part catalana de les comissions bilaterals Estat-Generalitat, Duran ja va assistir a una trobada del Govern el passat 18 de gener, en aquella ocasió per parlar de l'estratègia que calia seguir amb Madrid pel que fa a la situació de les finances catalanes i els traspassos. Els consellers van entregar-li a Duran una llista amb totes les qüestions pendents amb el govern espanyol. Aquest dimarts ha tornat a participar en la reunió, també per parlar de traspassos i sobre conflictivitat institucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Assessor d'Artur Mas en matèria internacional, Duran també assistirà a una reunió en què es nomenarà Senén Florensa com a secretari general d'Afers Exteriors en substitució de Roser Clavell, que havia estat ratificada de forma provisional. L'estructura bàsica d'Exteriors quedarà ja tancada amb les designacions de Salvador Sedó (UDC) com a director general d'Exteriors i Carles Llorens (CDC) com a director general de Cooperació al Desenvolupament.

Senén Florensa és diplomàtic i ha estat ambaixador de l'Estat espanyol a Tunis i cònsol general a Berlín. Fins ara, ha estat director general de l'Institut Europeu de la Mediterrània. D'aquesta manera, Mas ha optat per algú amb un perfil diplomàtic com a responsable dels afers exteriors de la Generalitat.

Sedó, d'UDC, va ser número dos de CiU a les eleccions europees i es va quedar a les portes d'entrar al Parlament europeu. Ara, està a l'espera de saber quan podrà ser eurodiputat, un cop s'apliqui el Tractat de Lisboa. El dirigent de CDC Carles Llorens és responsable de relacions internacionals del partit.

stats