ELECCIONS ESPANYOLES
Política 08/10/2011

Duran insisteix que els pagesos andalusos reben ajudes per passar el dia al bar

La frase ha recollit els aplaudiments més fervorosos i sonors en el consell nacional que CiU ha celebrat aquest matí per ratificar el programa electoral

Efe
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat avui que mentre els pagesos catalans no poden recollir la fruita pels baixos preus, "en altres llocs d'Espanya, amb el que donem nosaltres d'aportació conjunta a l'Estat, reben un PER per passar un matí o tota la jornada al bar del poble". La frase de Duran, una nova referència als pagesos andalusos, ha collit els aplaudiments més fervorosos i sonors en el Consell Nacional que la federació nacionalista ha celebrat avui a Barcelona per ratificar les seves candidatures per al 20-N i el seu programa electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha tornat a denunciar que "Catalunya no està justament tractada en matèria de la nostra aportació fiscal al conjunt de l'Estat" i ha tornat a posar com a exemple al govern d'Andalusia. "No em poso amb el poble andalús, ni amb cap poble de l'Estat Espanyol, només defenso el que és nostre, que per això em paguen, per això m'han elegit", ha aclarit.

"Però el que no hi ha dret -ha afegit- és que quan nosaltres hem d'aplicar el que hem d'aplicar, perquè ens han deixat un forat com un cabàs en la Generalitat de Catalunya, hi ha una consellera socialista de Benestar Social andalusa, i no va contra els andalusos, que ens "xulegin" i ens digui que: 'mentre els catalans tanquen asils, jo inauguro noves residències'".

"I amb quins diners?", li ha preguntat Duran a la consellera andalusa. "Això s'ha d'acabar", ha postil·lat el candidat socialcristià, que ha collit de nou els aplaudiments de la militància que omplia gran sala de la cúpula de l'antiga plaça de toros de Les Arenes, ara convertida en un centre comercial, que ha acollit la reunió del Consell Nacional conjunt de CDC i UDC.

Duran ha insistit amb els exemples i comparacions entre Catalunya i Andalusia en afirmar que "mentre el nostre pagès ha de deixar alguna fruita en l'arbre perquè no la pot collir i no li surt a compte agafar-la pel preu que li paguen, en altres llocs d'Espanya, amb el que donem nosaltres d'aportació conjunta a l'Estat, reben un PER per passar un matí o tota la jornada al bar del poble".

"No tenim res contra la resta de l'Estat ni contra els pagesos de cap de les comunitats autònomes de l'Estat, però jo he dit que no hi ha dret", ha manifestat.

Segons Duran, les seves crítiques són "per respecte a les persones, perquè, amb tota l'autoritat moral que significa ser ciutadà d'una comunitat que contribueix com cap al conjunt de l'Estat, em queixo que en altres llocs els seus governants el que fan és purament societats subsidiàries i apliquen mesures electoralistes"

stats