L'AGENDA NACIONAL
Política 11/10/2011

Mas imposa a Duran el pacte fiscal pel 20-N

El candidat de CiU pretenia ajornar la comissió del concert per tal de no anar a les urnes amb una proposta tancada

Oriol March
1 min

BarcelonaUna pregunta sobrevola CiU: és estratègicament bo que les conclusions de la comissió parlamentària que estudi el concert econòmics siguin pactades només amb ERC? Existeixen veus dins la federació, especialment dins d'Unió –que és qui porta el pes de la campanya– que dubten que sigui una bona opció per la proposta estrella pel 20-N. És per això que ahir el candidat de la federació a les eleccions, Josep A. Duran i Lleida, va obrir la porta a ajornar els treballs de la comissió, que conclou per mandat parlamentari la seva feina el 31 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de CDC, però, no es contempla ajornar aquesta data. Ho va dir ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, que va indicar que calia complir la data límit. Això sí, aconseguint que tothom se senti més "còmode", en referència al PSC. Jordi Turull, portaveu parlamentari de CiU i president de la comissió del concert, va confirmar a l'ARA que es vol mantenir el 31 d'octubre com a límit per tancar la proposta.

Avui els partits es reuniran al Parlament a les 12.30 per tractar l'assumpte. Tot indica que, amb els vots de CiU i d'ERC, no es donarà suport a allargar els treballs de la comissió tal i com demanen PSC i PP.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM clicant aquí.

stats