Política 03/05/2013

Duran passa, en dos anys, de la primera a la desena posició de polítics més ben valorats a Espanya

En aquest baròmetre del CIS, el líder d'Unió aconsegueix una nota de 2,61 i queda per sota de Rubalcaba, Joan Baldoví (Compromís) i Cayo Lara

Ara
1 min

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida acumula gairebé dos anys sense ser el polític més ben valorat d'Espanya, una posició de la qual feia gala com a portaveu de CiU al Congrés dels Diputats. L'última vegada que va ocupar el cim del rànquing va ser al baròmetre del CIS fet públic el juliol del 2011, quan amb un 4,02 superava la resta de representants de l'Estat. En aquesta última onada, que ha transcendit aquest divendres, Duran només aconsegueix un 2,61 i queda per sota del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, del líder d'Izquierda Unida, Cayo Lara, i fins i tot del representant de Compromís, Joan Baldoví. En total hi ha nou polítics, encapçalats per Rosa Díez, d'UPyD, que superen el cap de files de CiU al Congrés dels Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La davallada de Duran va començar durant la precampanya de les eleccions espanyoles del 2011, quan va atacar amb duresa la política de subsidis agraris del PER andalús. "Hi ha regions que reben el PER per anar al bar del poble", va assegurar el president del comitè de govern democristià, fet que li va valer la reprovació dels parlaments d'Andalusia i d'Extremadura.

stats