PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
Política 11/12/2014

Duran veu "bé" els sous dels alts càrrecs espanyols i creu que l'executiu de Rajoy deu saber "per què" són així

Joan Tardà titlla de "bogeria" que secretaris d'Estat cobrin més que els ministres i insinua que caldria retallar aquests sous

Agències
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, veu "bé" el model salarial dels alts càrrecs del govern espanyol i considera que, si aquest és l'esquema que té plantejat l'executiu central, "ells sabran per què". En qualsevol cas, Duran ha restat importància a aquest debat perquè considera que no es tracta del "principal problema del país" en aquests moments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'ha pronunciat Duran als passadissos del Congrés després de ser preguntat pel fet que hi hagi secretaris d'Estat que cobrin més que els ministres i fins i tot més que el president del govern espanyol, tal com recull del portal de transparència. Segurament, ha apuntat, el ministre té unes "possibilitats" amb què no compten els secretaris d'Estat, com els àpats o l'habitatge. "No sé si és això el que ho justifica", ha afegit.

De qualsevol manera ha dit que li sembla "bé". "Si aquest és l'esquema que té plantejat el govern ells sabran el perquè", ha afegit.

Tardà veu "excessiu" el sou dels secretaris d'Estat

En canvi, ERC considera "excessiu" el sou que reben els secretaris d'Estat. Així ho ha manifestat el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà preguntat sobre la bretxa salarial que existeix entre els membres del govern espanyol.

Així, Tardà ha titllat de "bogeria" aquesta situació i, en concret, sobre les retribucions que reben els secretaris d'Estat ha apuntat que li semblen "una mica exagerades", deixant entreveure que potser una possible solució passaria per reduir-se el sou.

stats