Política 22/04/2012

Duran denuncia que és "fals" que Rajoy retalli 10.000 milions en educació i sanitat

El dirigent nacionalista assegura que si aquesta xifra no fos "fum", Catalunya hauria de retallar 1.700 milions en aquestes àrees, una quantitat que queda molt per sobre de la real

Sara González
1 min

BarcelonaEl líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que és "fals" que el govern de Mariano Rajoy retalli 10.000 milions en sanitat i educació i que es tracta d'un missatge que "no es correspon amb la realitat" i que és "fum" perquè té com a missió donar bona impressió a Europa i calmar els mercats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha explicat que si realment es retallessin 10.000 milions a tot l'estat espanyol, significaria que a Catalunya, pel percentatge de població que té, li correspondria una retallada de 1.700 milions d'euros, una xifra que està molt per sobre de l'estalvi que realment es farà. "L'únic que vol Rajoy és traslladar a Europa que és un govern valent que pren decisions", ha criticat Duran, qui ha afegit que si fa aquest anunci ara és perquè quedi clar i després no se'n culpi a les comunitats autònomes.

"L'estat no s'atreveix a legislar ni a fer normatives que comprometin realment aquest estalvi", ha conclòs el dirigent de la federació.

stats