Política 20/06/2014

Duran troba una "bona notícia" que Iceta opti a liderar el PSC perquè "té les idees clares"

El líder d'Unió torna a insistir als socialistes que "en un futur" s'integrin al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i troba "molt negatiu per a Catalunya" el procés de crisi que viuen els socialistes

Oriol March
1 min
El cap de files d'Unió, Josep A. Duran i Lleida

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, considera en la seva carta web setmanal a la militància que és una "bona notícia" que Miquel Iceta opti a liderar el PSC. "És un home cabal i ben preparat, amb les idees clares i amb un cap ben moblat. Amb la seva decisió, a més, demostra coratge i un profund sentit de la responsabilitat, qualitats que avui no són fàcils de trobar en un dirigent polític. Els meus millors desitjos!", defensa Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha qui es frega les mans per la crisi d'aquest partit. No només no ho comparteixo, sinó que penso que el que està passant al socialisme català és molt negatiu per a Catalunya", afegeix el cap de files d'Unió, que torna a insistir als socialistes per tal que s'integrin al Pacte Nacional pel Dret a Decidir que lidera Joan Rigol, històric dirigent democristià. "La seva transversalitat és un valor afegit al qual donem una importància extraordinària", assenyala Duran sobre aquest pacte nacional, que inclou membres de la societat civil per promoure la consulta.

El líder d'Unió també es refereix a les paraules del rei Felip VI, que ahir es va estrenar com a monarca amb un discurs al Congrés dels Diputats. "Li va mancar una mica de passió i d'emotivitat. Ara bé, dit això, si jo fos un ciutadà de Cartagena o d'Haro, segurament el consideraria un bon discurs, però com a català el trobo insuficient. Entenc que parli d'unitat i de la nació espanyola, però la Constitució no esmenta perquè sí les nacionalitats", apunta Duran.

stats