Política 24/10/2013

Duran: "Artur Mas no ha apostat en cap moment per la independència"

El líder d'Unió, en una entrevista a 8tv, assegura després d'una declaració unilateral "ningú reconeixerà Catalunya"

Oriol March
1 min

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, ha assegurat aquest dijous al vespre en una entrevista a 8tv que a la consulta s'hi han de sentir identificats "els partidaris del federalisme, del confederalisme i de la independència". Duran ha apuntat, al mateix temps, que el president de la Generalitat, Artur Mas, "mai ha estat partidari de la independència" perquè, a parer seu, l'estat propi no equival a la plena sobirania de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Després d'una declaració unilateral d'independència, ningú reconeixerà Catalunya", ha insistit el líder d'Unió, que ha insistit en la necessitat de "seguir negociant" amb l'Estat. "Ho hem de fer!", s'ha exclamat.

"Un estat propi es pot confederar amb la resta de territoris d'Espanya", ha assenyalat el cap de files de CiU al Congrés dels Diputats, que ha negat taxativament –com circula en alguns cercles– que formi part dels seus plans deixar la política. "Jo estic aquí", ha respòs Duran, que ha apuntat que se sent amb la obligació de "fer propostes" per no "portar Catalunya a la frustració".

stats