Política 12/11/2013

Duran: "Una declaració unilateral d'independència no té cap importància jurídica i deixa Catalunya fora de la UE"

El líder d'Unió assenyala en una entrevista a Antena 3 que hi ha una "nova atmosfera" de diàleg amb l'Estat

Oriol March
1 min

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, ha assegurat aquest dimarts al matí en una entrevista a Antena 3 que "una declaració unilateral d'independència no té cap importància jurídica" i que "deixaria Catalunya fora de la Unió Europea (UE)". En aquests termes s'ha referit a la possibilitat que la consulta fracassi i que s'hagi d'anar cap a unes eleccions plebiscitàries, que ha considerat que serien "un problema per a tothom".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de files de CiU al Congrés ha assenyalat que existeix una "nova atmosfera de diàleg" amb l'Estat i ha apuntat que cal "apurar fins al final" la possibilitat d'entesa amb el govern espanyol per aconseguir una consulta legal i pactada. "Sense cobertura legal no hi pot haver consulta", ha apuntat Duran.

Precisament pel que fa a marcs legals, el dirigent democristià ha deixat anar que la llei de consultes catalanes que s'està preparant al Parlament es pot retardar "fins al febrer o al març". La intenció de CiU, però, és tenir-la enllestida ja aquest any o, a tot estirar, al gener.

Qualifica de "greu" la intervenció de David Fernàndez contra Rato

"És una falta de respecte", ha afirmat el líder d'Unió sobre la intervenció del portaveu de la CUP, David Fernàndez, contra l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, ahir al Parlament. Fernàndez li va dir "gàngster" i li va mostrar una sandàlia per fer-li evident el seu rebuig. "D'aquesta manera es trenca la presumpció d'innocència", ha apuntat Duran.

stats