CANVI DE CICLE
Política 18/10/2013

Duran admet que la seva proposta de tercera via "només pot emergir des de l'Estat"

El líder d'Unió obre la porta a allargar el termini per pactar data i pregunta de la consulta més enllà de finals d'any

Oriol March
1 min

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, admet a la seva carta web setmanal que la tercera via que defensa com a sortida al procés sobiranista català "només pot emergir des de l'Estat". "[La tercera via] ha d'emergir amb el suport dels principals partits i de les seves institucions amb plenes garanties i a la vegada referendades pel poble de Catalunya", apunta Duran en la seva comunicació de cada divendres amb la militància democristiana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant l'escenari de pactar data i pregunta de la consulta abans de finals d'any, el cap de files de CiU a Madrid obre la porta a allargar el termini més enllà del 2013. "He llegit que el conseller Puig havia vingut a dir –jo no ho he sentit directament– que val més un bon acord encara que sigui més tard que un mal acord i precipitat. No seré jo qui ho discuteixi. A més, crec que pot tenir raó. La seva opinió –la comparteixis o no– sempre és de les que has de valorar amb atenció. Però tant se val. En tot cas, som al final d'una recta i s'hauran de prendre decisions", sosté.

A la carta evita referir-se a la tensió existent a CiU, tot i que aquest divendres al matí, via Twitter, ha assegurat que la federació és un "gran invent" i que seria bo que "no es trenqués". "Defenso la seva vigència, però no l'eternitat. Res humà no és etern", afirma.

stats