DRET A DECIDIR
Política 03/02/2014

"Anem cap a un xoc de trens en què prendrà mal tothom": Duran i Lleida a RAC1 en 10 frases

El líder d'Unió reitera que no pensa deixar la política per "responsabilitat": "Avui encara sóc molt útil en aquest procés"

Ara
2 min

BarcelonaEl secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha lamentat en una entrevista a 'El món a RAC1 que s'hagi truncat el diàleg entre Artur Mas i Mariano Rajoy i ha advertit que el "xoc de trens" està més a prop que mai. En resumim les declaracions en 10 frases:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Les coses estan més difícils que mai. Jo veig que anem cap a un xoc de trens en què prendrà mal tothom".

2. Sobre el cara a cara entre Artur Mas i Felipe González a 'Salvados': "No el vaig veure. Em poso nerviós perquè, en ocasions, respondria coses diferents. [...] Estava veient un capítol de 'Homeland'".

3. "Si hi hagués una declaració unilateral d'independència, Catalunya hauria de ser reconeguda per l'ONU, sempre que no hi hagi un veto del Consell de Seguretat".

4. "Un ingredient important de l'independentisme ha estat per aportació del rival"

5. Sobre la candidatura unitària de CiU i ERC a les europees: "El final no ha estat possible. Uns tenien la concepció que això era millor per la causa de Catalunya, d'altres pensem que això dilueix".

6. Sobre el seu futur polític: "Hi ha molta gent que té moltes ganes que foti el camp de la política, i jo ho respecto, però seria un irresponsable si ara deixés la política. Tinc dret a anar-me'n, però tinc la responsabilitat de quedar-me. Avui encara sóc molt útil en aquest procés".

7. "Un polític no pot actuar només amb el cor. Tinc la responsabilitat d'actuar amb el cap, i he de fer tots els possibles per trobar la via del diàleg".

8. "Si arribem a les plebiscitàries, i esperem que això no arribi perquè seria un símptoma de fracàs, haurem de buscar la manera que Convergència i Unió hi pugui anar junta".

9. "El desembarcament del PP a Catalunya té l'objectiu, en clau interna, de fer reflotar Camacho".

10. Sobre la dimissió de Sandro Rosell: "M'ha sorprès, però des del vessant familiar entenc moltes coses. Espero que recuperi la tranquil·litat amb la família".

stats