ELECCIONS 25-N
Política 20/10/2012

Duran: "Catalunya ha de dir prou al model de relació actual i que en vol un de diferent, ja veurem quin"

"Pobra Espanya si la seva unitat depèn dels seus propagandistes: se'n va cap al desastre", s'ha exclamat el líder d'Unió

Roger Tugas
1 min
Duran i Lleida a Mataró. MANOLO GARCÍA

MataróEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet costat aquest dissabte a Mataró (Maresme) a Artur Mas en un acte que ha reunit el món local de CiU i ha reclamat que el 25-N "Catalunya ha de dir prou al model de relació actual [amb Espanya] i que en vol un de diferent, ja veurem quin". "Volem que se'ns reconegui el nostre dret a decidir lliurement el nostre futur", ha reivindicat, i ha denunciat qui amenaça amb penes de presó contra la transició nacional de CiU: "Quan en el debat de les idees es remet al Codi Penal, és que no hi ha idees o no hi ha respecte a la democràcia, i en aquest cas em sembla que són les dues coses". "Pobra Espanya si la seva unitat depèn dels seus propagandistes: se'n va cap al desastre", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el líder democristià ha afirmat que "el 25-N ens juguem la dignitat d'un poble que diu prou", i ha afirmat que, tant si es es parla català com si no o tant si s'ha nascut a Catalunya com si no, "l'Estat ens tracta com a catalans, amb prejudicis". "Catalunya només serveix de pretext per tirar-se els plats pel cap [entre PP i PSOE] per arribar a la Moncloa", ha denunciat Duran i Lleida, que també ha avançat que, si després del 25-N algú en nom del govern espanyol vol refer ponts, "el primer que haurà de fer serà demanar perdó".

stats