ELECCIONS ESPANYOLES

Duran insisteix: "Els nous nascuts a Catalunya són majoritàriament fills de mares immigrants"

El candidat de CiU considera que als catalans els hauria de preocupar "que el relleu generacional es vagi fent amb persones de fora"

El secretari general de CiU i cap de files de la federació a Madrid , Josep Antoni Duran i Lleida , ha alertat en un article la seva pàgina web –titulat "Al Baix Empordà, Mohamed"– per alertar que "els nous nascuts " a Catalunya són " majoritàriament fills de mares immigrants " .

Duran es remet a les dades fetes públiques fa uns dies per l'Institut d'Estadística de Catalunya ( Idescat ) , que revelen que aquesta comunitat va registrar 84.015 naixements el 2010 , un 1 % menys que l'any anterior . Mentre que els naixements de mares espanyoles han caigut un 1,5% , entre les dones de nacionalitat estrangera - que a Catalunya representen tres de cada deu naixements - , experimenten una lleugera recuperació del 0,3% .

" La natalitat baixa , cau un 1%, després que caigués ja el 2009 gairebé un 5 %" , ressenya  Duran abans de lamentar que "aquesta disminució es produeix més entre les dones autòctones , i els nous nascuts majoritàriament fills de mares immigrants "

El candidat de CiU insisteix que als catalans els hauria de preocupar "que el relleu generacional es vagi fent amb persones de fora". "Dec ser un carca, xenòfob ... i no sé quantes coses més, però a mi em preocupa, i cada vegada que em passejo pels carrers de Palafrugell (Girona) em preocupa encara més. Em sap greu, sóc així", afegeix el líder d'Unió.

Més continguts de