BALANÇ DE LEGISLATURA

Duran assegura que "si no fos per CiU l'economia espanyola estaria intervinguda"

El dirigent nacionalista reclama de nou "un pacte d'estat" entre els grans partits i assegura que PSC i PP han coincidit en votar contra l'autogovern català

Aquest matí s'han reunit els diputats de CiU al Congrés, els senadors i el comitè de campanya per fer un balanç de legislatura 2008-2011. El cap de llista de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, ha destacat "un actiu molt important" que ha vertebrat la seva acció, "la coherència, el rigor i la responsabilitat". De fet, el líder dels nacionalistes a Madrid ha assegurat que "si no fos per CiU l'economia espanyola estaria intervinguda", atès que el PP "no ha aconseguit cap aspecte positiu" i s'ha limitat a "dir que no a tot" i que la gestió del PSOE ha estat "un desastre, erràtica i incompetent". En clau catalana, a més, creu que "el PSC i el PP s'haurien d'amagar", per haver coincidit a reduir les competències autonòmiques en la gestió portuària de Barcelona i Tarragona en negar el traspàs de l'aeroport d'El Prat i en reformar la Constitució "de manera antidemocràtica".

En aquest marc, Duran ha tornat a demanar un "pacte d'estat" amb els principals partits després de les eleccions del 20-N, ha reclamat "pensar en les properes generacions, i no en les properes eleccions". Tot i això, ha celebrat les millores que atribueix a CiU en aspectes com la liquiditat de les empreses, una fiscalitat més favorable, una reforma de les pensions menys agressiva o la incorporació del català al Senat. En qüestió d'autogovern, però, el líder dels nacionalistes ha lamentat les poques concessions realitzades pel PSOE.

Més continguts de