Publicitat
Publicitat

BALANÇ DE LEGISLATURA

Duran assegura que "si no fos per CiU l'economia espanyola estaria intervinguda"

El dirigent nacionalista reclama de nou "un pacte d'estat" entre els grans partits i assegura que PSC i PP han coincidit en votar contra l'autogovern català

Aquest matí s'han reunit els diputats de CiU al Congrés, els senadors i el comitè de campanya per fer un balanç de legislatura 2008-2011. El cap de llista de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, ha destacat "un actiu molt important" que ha vertebrat la seva acció, "la coherència, el rigor i la responsabilitat". De fet, el líder dels nacionalistes a Madrid ha assegurat que "si no fos per CiU l'economia espanyola estaria intervinguda", atès que el PP "no ha aconseguit cap aspecte positiu" i s'ha limitat a "dir que no a tot" i que la gestió del PSOE ha estat "un desastre, erràtica i incompetent". En clau catalana, a més, creu que "el PSC i el PP s'haurien d'amagar", per haver coincidit a reduir les competències autonòmiques en la gestió portuària de Barcelona i Tarragona en negar el traspàs de l'aeroport d'El Prat i en reformar la Constitució "de manera antidemocràtica".

En aquest marc, Duran ha tornat a demanar un "pacte d'estat" amb els principals partits després de les eleccions del 20-N, ha reclamat "pensar en les properes generacions, i no en les properes eleccions". Tot i això, ha celebrat les millores que atribueix a CiU en aspectes com la liquiditat de les empreses, una fiscalitat més favorable, una reforma de les pensions menys agressiva o la incorporació del català al Senat. En qüestió d'autogovern, però, el líder dels nacionalistes ha lamentat les poques concessions realitzades pel PSOE.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT