SEGONA CIMERA DEL PACTE FISCAL
Política 12/07/2012

Per Duran, la segona cimera pel pacte fiscal "ha servit per presentar un document al qual tothom farà esmenes"

El secretari general de CiU assegura que és precisament el mal moment econòmic espanyol el que esperona la demanda de pacte fiscal

S. González / O. March
1 min

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida, secretari general de CiU, ha assegurat en la roda de premsa posterior a la cimera de partits pel pacte fiscal que aquesta reunió ha servit perquè el Govern presentés un document "que ara restarà obert a esmenes de tots els partits". Segons Duran, el nou model de finançament és una "aposta de risc" perquè deixaria la Generalitat a la "intempèrie" i sense cobertura estatal en matèria financera. Ha afegit que, amb el model que ha presentat el president de la Generalitat, Artur Mas, garanteix la "solidaritat" amb la resta de territoris de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El consens total, però, encara no hi és. Duran ha emplaçat la resta de partits a moure's entre l'Estatut que va sortir del Parlament del 2005 i les conclusions de la comissió parlamentària del concert del novembre passat. "El pacte fiscal el demanem precisament pel mal moment econòmic pel qual estem passant, Espanya inclosa", ha valorat el cap de files de CiU a Madrid. Duran no ha volgut fer comentaris sobre en quin punt estan les negociacions amb el PSC, amb qui CiU i el Govern han mantingut converses discretes les últimes setmanes.

Duran ha explicat que s'establirà una comissió de seguiment un cop el pacte fiscal surti del Parlament per tal d'avaluar com evoluciona la negociació amb Madrid i el compliment del model. Segons el cap de files de CiU a Madrid, el document del Govern "fixa les bases" del nou model i parla d'una agència tributària catalana.

stats