Publicitat
Publicitat

NOU FINANÇAMENT

Rajoy esgota la confiança de CiU en cinc mesos: del govern "excel·lent" a l'"ofensiva recentralitzadora"

"Haig de pensar que el nou govern, simplement perquè és nou, tindrà una concepció diferent del que vol dir tenir paraula...", deia Mas-Colell el desembre, tot i que ara ja ho veuen diferent

El portaveu del Govern, Francesc Homs, va afirmar poc abans de les eleccions espanyoles que l'última del govern de José Luis Rodríguez Zapatero havia estat "una de les legislatures més negres quant a l'autogovern". Els dirigents de CiU confiaven llavors que el nou executiu de Mariano Rajoy compliria amb els deutes ignorats pel PSOE a causa d'una "seriositat" i "rigor" que van trobar a faltar en el govern socialista. "Haig de pensar que el nou govern, simplement perquè és nou, tindrà una concepció diferent del que vol dir tenir paraula i ser lleial", assegurava el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. I, en conèixer el gabinet de Rajoy, el líder de CiU a Madrid, Josep A. Duran i Lleida, se'n va desfer en elogis, el veia "excel·lent" i "molt millor" que executius anteriors.

Tan sols cinc mesos més tard, però, la sensació és molt diferent. Artur Mas havia donat el gener un "dipòsit a termini" de confiança al nou govern de Madrid que havia d'aguantar com a mínim fins la negociació del pacte fiscal. Els pressupostos de l'Estat i l'"ofensiva recentralitzadora" que va denunciar divendres Homs, però, l'han buidat més ràpid del que preveien.

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA PREMIUM.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT