NOU FINANÇAMENT
Política 08/05/2012

Rajoy esgota la confiança de CiU en cinc mesos: del govern "excel·lent" a l'"ofensiva recentralitzadora"

"Haig de pensar que el nou govern, simplement perquè és nou, tindrà una concepció diferent del que vol dir tenir paraula...", deia Mas-Colell el desembre, tot i que ara ja ho veuen diferent

Roger Tugas
1 min
BONA SINTONIA Mas va combinar els missatges de fermesa amb l'elogi a Rajoy, a qui coneix des de fa 15 anys i de qui va dir que és "cordial i afable".

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, va afirmar poc abans de les eleccions espanyoles que l'última del govern de José Luis Rodríguez Zapatero havia estat "una de les legislatures més negres quant a l'autogovern". Els dirigents de CiU confiaven llavors que el nou executiu de Mariano Rajoy compliria amb els deutes ignorats pel PSOE a causa d'una "seriositat" i "rigor" que van trobar a faltar en el govern socialista. "Haig de pensar que el nou govern, simplement perquè és nou, tindrà una concepció diferent del que vol dir tenir paraula i ser lleial", assegurava el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. I, en conèixer el gabinet de Rajoy, el líder de CiU a Madrid, Josep A. Duran i Lleida, se'n va desfer en elogis, el veia "excel·lent" i "molt millor" que executius anteriors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tan sols cinc mesos més tard, però, la sensació és molt diferent. Artur Mas havia donat el gener un "dipòsit a termini" de confiança al nou govern de Madrid que havia d'aguantar com a mínim fins la negociació del pacte fiscal. Els pressupostos de l'Estat i l'"ofensiva recentralitzadora" que va denunciar divendres Homs, però, l'han buidat més ràpid del que preveien.

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA PREMIUM.

stats