DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 25/02/2014

El xoc dialèctic per Catalunya entre Duran-Rajoy al debat de política general, en cinc frases

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats li ha reclamat al president espanyol que presenti preguntes alternatives a la consulta del 9-N

O.m.
1 min

BarcelonaAlta tensió entre Josep Antoni Duran i Lleida i Mariano Rajoy al debat de política general que s'està celebrant aquest dimarts al Congrés dels Diputats. La qüestió catalana ha centrat la part final de la intervenció de Duran, que li ha reclamat Rajoy que presenti una alternativa sòlida al rumb sobiranista emprès per la Generalitat. Aquestes són les frases més destacades del xoc dialèctic entre el portaveu de CiU i el president espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Duran a Rajoy: "S'equivoquen molt i han de reaccionar ja. Assegui's a parlar i faci alguna proposta".

2. Rajoy a Duran: "Només he tingut dues experiències de diàleg. La primera va consistir en què, si no acceptava el pacte fiscal, m'havia d'atenir a les conseqüències. La segona, la convocatòria unilateral de la consulta".

3. Duran a Rajoy: "A Catalunya hi ha molts sentiments, i no es combaten amb intimidacions o anuncis apocalíptics, encara que a vegades es corresponguin amb la realitat. Si no s'aborda el problema, hi haurà una declaració unilateral d'independència".

4. Rajoy a Duran: "Una consulta independentista no es pot celebrar ni a Catalunya ni enlloc d'Espanya. No es pot dialogar sobre allò que no es disposa, que és la sobirania de tots els espanyols".

5. Duran a Rajoy: "No li agraden les preguntes del 9-N? Presenti una alternativa i reconegui que cal buscar una solució".

stats