AVANÇAMENT ELECTORAL
Política 13/06/2011

Duran i Lleida diu que CiU està "preparada" per a un avançament electoral

El 23 de juliol CDC i UDC proclamaran el dirigent d'Unió com a candidat a les eleccions estatals en uns campanya que dirigirà la democristiana Marta Llorens

Efe
1 min

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit avui que la federació nacionalista està preparada per a un eventual avançament de les eleccions generals i perquè aquests comicis se celebrin "en qualsevol moment". En declaracions a Efe, ha assegurat que CiU "preveu la possibilitat" d'un avançament electoral al mes de novembre "si el PNB no dóna suport als pressupostos" del Govern, i ha reiterat que la seva formació no pensa donar suport als esmentats pressupostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran i Lleida ha assegurat igualment que CiU "no té cap tipus de prioritat" perquè aquestes eleccions legislatives avançades "se celebrin o no el novembre" pròxim. "El que ens interessa és que hi hagi una bona reforma de la negociació col·lectiva i que s'impulsi la finalització de la reforma del sector financer perquè flueixi el crèdit per a les petites i mitjanes empreses i els autònoms", ha afegit el secretari general i portaveu de CiU al Congrés dels Diputats.

El líder d'Unió ha anunciat que el 23 de juliol pròxim se celebrarà un Consell Nacional conjunt de CDC i d'UDC per proclamar-lo a ell candidat de CiU a la presidència del Govern, i que aquesta decisió es va prendre l'endemà de les eleccions municipals en un dinar al qual van assistir els màxims dirigents de la federació nacionalista. El líder democratacristià ha anunciat també que ja ha parlat amb el president de CiU, Artur Mas, perquè la "responsable de la campanya" electoral sigui Marta Llorens, membre de l'executiva nacional d'UDC.

stats