Política 20/06/2011

Duran emplaça Chacón a canalitzar les crítiques dels 'indignats' al Congrés dels Diputats

El líder d'Unió es defensa de les crítiques d'Oriol Pujol i diu que CiU a Madrid s'encarrega de defensar els interessos de Catalunya

Oriol March
1 min

BarcelonaEl moviment dels indignats i les manifestacions que van convocar ahir arreu d'Espanya segueixen tenint reaccions per part de la classe política. La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha assegurat aquest matí que algunes de les propostes d'aquest col·lectiu són comprensibles i raonables, i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, li ha respost amb ironia: "Estic impacient per escoltar la veu de la senyora Chacón traslladant les demandes dels indignats al Congrés dels Diputats". Duran també ha aprofitat per carregar contra la política econòmica del govern espanyol i ha reclamat una reforma de la negociació col·lectiva i que el crèdit arribi a la petita i a la mitjana empresa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder democristià ha respost les crítiques que va expressar el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, que en una entrevista va afirmar que CiU, a Madrid, hi feia massa de lobi. "En tot cas, som un lobi que defensa els interessos de Catalunya, tot i que és evident que hi ha ocasions en què ens hem posar al costat d'algun col·lectiu empresarial concret", ha assegurat Duran.

Pel que fa a la proposta de l'alcalde de Vic, el més important que té Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, de crear una associació de municipis per la independència, Duran ha evitat fer cap valoració. "No he canviat la meva opinió sobre la independència, ja n'he parlat altres vegades", ha conclòs.

stats