Política 17/05/2012

Duran i Navarro es reuniran el 22 de maig per parlar del pacte fiscal

Segons informa El Periódico, aquesta és la data que han escollit els líders d'Unió i PSC per acostar posicions i contrarestar Artur Mas

Ara
1 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, es reuniran dimarts 22 de maig per parlar del pacte fiscal, segons informa 'El Periódico'. L'objectiu de la trobada és acostar posicions sobre la reivindicació del nou model de finançament i aconseguir frenar d'aquesta manera el pla B d'Artur Mas, que és constituir una Hisenda pròpia si Mariano Rajoy tanca la porta al concert.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el mateix Mas va anunciar dimarts que un cop acabi la setmana que ve la ronda de contactes amb els líders de l'oposició, convocarà tots els partits a una cimera que ha de servir per posar les bases de la votació parlamentària del pacte fiscal. A aquesta reunió, el Govern no té previst que hi assisteixi Duran com a president de les comissions bilaterals Catalunya-Estat.

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' aquest dijous, Navarro ha subratllat que el pacte fiscal ha de passar per un nou model de finançament amb el qual estigui d'acord "la majoria de partits i de la societat catalana". "El país necessita confiança, i ha de venir de tenir la certesa que estem treballant junts", ha dit Navarro, que ha assegurat que si "els grans partits de Catalunya" es posen d'acord, "Madrid no podrà dir 'no'" a un nou model de finançament.

stats