FINANCES PÚBLIQUES
Política 20/01/2012

Duran s'erigeix davant Camacho com el veritable interlocutor del Govern amb l'executiu de Rajoy

"Encara que en el si del PP a Catalunya algú tingui interès a fer veure el contrari, el diàleg no és de partits, sinó d'institucions", afirma el líder d'Unió

Ara
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida, al Congrés dels Diputats / EFE

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha erigit com la mediadora entre el Govern de CiU i l'executiu de Mariano Rajoy perquè Madrid entengui i atengui les reivindicacions i les necessitats catalanes. De fet, ahir el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va agrair aquest paper a la dirigent popular perquè "està contribuint a la possibilitat de tenir unes relacions fluïdes amb el govern espanyol, i això està molt bé". Avui, però, el líder de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha revelat contra aquesta idea i ha reivindicat per a ell aquest paper. Així, ha negat que se senti desubicat per les bones relacions entre Mas-Colell i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que titlla de "sens dubte positius per a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, la sintonia entre els executius català i espanyol, assegura, són gràcies a ell: "El diàleg entre la vicepresidenta Sáenz de Santamaría i jo mateix, com a president de la comissió bilateral, perquè, encara que en el si del PP a Catalunya algú tingui interès a fer veure el contrari, el diàleg no és de partits, sinó d’institucions, ha estat fluid i positiu en relació amb aquest tema". Ha afegit que "hi ha hagut més contactes entre els responsables de les finances de l’Estat i de la Generalitat que en tot un any de govern socialista". "Tant és així que ara per ara s’ha de dir que el govern del PP és més sensible a la situació financera de les comunitats autònomes del que ho era el del PSOE", ha reblat.

stats