Duran reclama a Rajoy que busqui l'acord amb Catalunya "que demanava el rei"

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats acusa el president del govern espanyol d'excés de triomfalisme i manca d'autocrítica en el seu balanç de l'any

Josep Antoni Duran i Lleida, portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, ha reclamat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que busqui l' acord amb Catalunya "que abans d'ahir demanava el rei". Ho ha dit després del balanç de l'any que ha fet Rajoy, en què ha reiterat que està disposat a parlar de tot menys de la unitat d'Espanya. En un àmbit més general, Duran ha acusat Rajoy d'excés de triomfalisme en les seves impressions sobre la recuperació econòmica i de manca d'autocrítica. També l'ha acusat de servir-se de la reforma fiscal que entra en vigor el 2015 com a "instrument electoral".

"Cal parlar de tot i buscar l'acord com demanava abans d'ahir el rei", ha manifestat Duran i Lleida. Al seu parer, "dir que no a tot i deixar passar el temps" no resol la situació, sinó que "l'enquista i la complica". El portaveu de CiU ha alertat Rajoy que si continua amb l'actitud "immobilista" acabarà generant "desconfiança econòmica" per la manca de capacitat política per afrontar "el problema de la insatisfacció a Catalunya".

Pel que fa al balanç econòmic que ha fet Rajoy, Duran entén que un governant vulgui traslladar "confiança i esperança" a la societat, però alerta que una cosa és això i una altra "molt diferent" és "acudir al triomfalisme sense incorporar una profunda autocrítica". Autocrítica que, al seu parer, podria haver passat per la incapacitat d'adoptar polítiques "que ajudin a generar ocupació".

Duran concedeix que el govern espanyo "ha fet alguna reforma" però ha trobat a faltar "una política industrial basada en el suport a l'I+D+I" i ha criticat que s'hagi seguit fent despesa en obra púbica "no productiva feta amb criteris partidistes i no de competitivitat". També ha subratllat que l'administració estatal "no ha fet esforços com sí n'han fet les Comunitats Autònomes per rebaixar la despesa".

El portaveu també ha criticat que Rajoy apugés impostos a principi de legislatura i "els abaixi una mica en vigílies d'eleccions". En aquest sentit ha acusat el president espanyol de no haver fet "la reforma fiscal que Espanya necessita perquè es deixi de penalitzar les rendes del treball i les classes mitjanes".

Més continguts de