Política 08/02/2013

Duran carrega contra Colau per fer “amenaces inadmissibles” contra els diputats

La representant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va dir que "assenyalarien públicament" els parlamentaris que impedissin la tramitació de la ILP sobre la dació en pagament i el lloguer social

Agències
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, que ahir era a Xile, creu que la crisi entre CDC i Unió ha estat un "parèntesi".

BarcelonaAda Colau, representant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, va advertir el passat dimarts que la seva associació "assenyalarà" els diputats que no es comprometin amb la Iniciativa Legislativa Popular presentada al Congrés. "Hi haurà vigilància ciutadana i, sempre que sigui possible, hi haurà gent que recordi que aquella persona és responsable; el que volem és assenyalar per fer visible que aquella persona és responsable del que podríem qualificar un crim", va dir Colau. Unes paraules molt dures que aquest divendres han estat contestades de manera irada per Josep Antoni Duran i Lleida. El portaveu de CiU al Congrés ha carregat contra Colau amb l'argument que les declaracions d'aquesta suposen una "amenaça inadmissible" contra els diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En les seves declaracions, Colau va dir que els membres de la plataforma es plantaran davant la casa dels banquers i diputats que obstaculitzin la tramitació al Congrés de la Iniciativa Legislativa Popular que demana la dació en pagament i el lloguer social. Aquest divendres, en la seva carta web setmanal, Duran i Lleida, ha lamentat el missatge que la portaveu de la PAH va traslladar durant la seva compareixença a la cambra baixa i ha qualificat d'"amenaça inadmissible" l'anunci de la PAH de perseguir els diputats que no votin a favor de la iniciativa.

Entre l'abstenció i el vot afirmatiu

El portaveu de CiU al Congrés ha proposat aquest divendres que les persones desnonades puguin quedar-se vivint al pis que passa a ser propietat del banc pagant una renda social i tenint una oportunitat per a la recompra. Duran ha anunciat que el grup de CiU al Congrés està entre l'abstenció i el vot afirmatiu respecte la Iniciativa Legislativa Popular que ha impulsat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i de la qual es debatrà la seva admesa a tràmit la setmana que ve. Els dubtes de CiU s'expliquen perquè la federació se sent "distant" tant d'aquesta iniciativa com de la "timidesa" de les propostes fetes fins ara per part del govern espanyol. En cas que votessin a favor, subratlla Duran, hauria de ser en ponència conjunta amb la iniciativa de l'executiu de Rajoy.

La federació no està d'acord amb alguns aspectes de la ILP, com ara que la dació en pagament tingui efectes retroactius. Un fet que, segons Duran i Lleida, és "una autèntica bestiesa jurídica". És per això que, des de CiU, es presenta una iniciativa pròpia. Duran assegura que "l'actual demora de desnonaments s'ha d'aplicar també a les execucions hipotecàries en procés i no només a les persones que ja han estat objecte de desnonament o llançament i el pis ja és propietat del banc".

Alhora, Duran i Lleida destaca la necessitat d'ampliar l'univers de persones a què es dirigeix la norma. Com a exemple, afirma que no té sentit aplicar aquestes mesures a una família amb un fill de menys de tres anys i no a una família que tingui dos o tres fills de tres anys i una setmana, o de quatre o cinc anys. Tampoc no veu el motiu pel qual no s'ha d'aplicar a les persones que avalen, que en molts casos, afegeix, són "gent gran que viu dels seus estalvis".

stats