CANVI DE CICLE
Política 29/04/2014

Duran veu innecessària una Constitució pròpia perquè "avui Catalunya segueix formant part d'Espanya"

El líder d'Unió afirma que, si eventualment calgués, el text l'hauria de redactar "el Parlament i no persones privades"

Efe
1 min
El portaveu de CiU a Madrid i secretari general de la federació nacionalista a la tribuna del Congrés.

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assenyalat aquest dimarts que no hi ha necessitat de redactar una Constitució catalana perquè "avui Catalunya segueix formant part d'Espanya" i en qualsevol cas creu que d'arribar el moment hauria de fer-la el parlament català. Duran i Lleida ha respost així als passadissos del Congrés en ser preguntat per la iniciativa de deu jutges que estan redactant una futura Constitució per a una eventual Catalunya independent, sense tenir cap encàrrec oficial del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de CiU ha considerat que es tracta d'una "iniciativa privada" d'un "sector de jutges", que respecta com qualsevol altra, però que no considera necessària. "La Constitució, primer, no hi ha necessitat de fer-la perquè avui Catalunya segueix formant part d'Espanya i, segon, si algun dia arribés aquell dia, qui hauria de fer la Constitució és el Parlament i no persones privades", ha dit.

Aquest mateix dimarts, de fet, el promotor d'accions disciplinàries del Consell General del Poder Judicial espanyol ha cridat a capítol el jutge Santiago Vidal per haver admès públicament que participa en aquesta iniciativa.

stats