Política 21/11/2015

Duran i Lleida avisa que l'Estat "castiga" amb el FLA tots els catalans i no només els independentistes

Efe
1 min
Duran, en una intervenció en una jornada de l'Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn / UNIÓ

L'Hospitalet de LlobregatEl líder d'Unió i candidat el 20-D, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acusat el govern espanyol d'anul·lar 'de facto' l'autonomia de Catalunya en afegir nous condicionants d'accés al fons de liquiditat autonòmic (FLA) i atorgar-se la capacitat d'obrir o tancar l'aixeta al finançament. "No és una intervenció, però pretén condicionar l'autonomia. Quan una autonomia deixa de tenir autonomia financera, deixa de ser autonomia", ha avisat aquest dissabte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat democratacristià per al 20-D ha subratllat que amb aquesta decisió es "castiga" el conjunt dels catalans i no només els independentistes, davant els quals l'Estat vol "treure pit". "És una manifestació més d'arrogància i supèrbia política per part del PP. És una manifestació de l'ús electoralista del FLA i una mostra de la incapacitat de gestionar políticament les demandes de Catalunya", ha recriminat.

En tot cas, no veu creïble que el Govern ho recorri als tribunals, quan ha dit que és el primer que no complirà la legalitat.

stats