EL NOU FINANÇAMENT
Política 25/05/2012

Duran veu "aproximacions" del PSC cap al pacte fiscal de CiU i creu que el PP està "totalment allunyat"

El líder d'UDC demanarà avui a Rajoy que s'emetin hispabons per ajudar el finançament de les comunitats autònomes

Acn
2 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest divendres que veu "aproximacions" del PSC cap al pacte fiscal proposat per CiU i en canvi veu el PPC "totalment allunyat". Ha deixat clar que "com més persones ho compartim millor" i que "la voluntat de diàleg hi és i hi continuarà sent". En la seva carta setmanal, Duran ha fet una crida a "aprofitar a fons" els propers dies i setmanes per assolir un acord al Parlament abans de les vacances i ha mostrat el seu desig perquè la cimera del dia 30 "comporti un nou pas cap al consens".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Respecte a la reunió d'aquesta tarda amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Duran ha avançat que li demanarà la implantació dels hispabons. En la carta web setmanal, Duran s'ha referit a la seva trobada amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha comentat que ha observat "aproximacions" dels socialistes cap als plantejaments de la federació. El dirigent nacionalista veu que ICV també pot "compartir aquest esquema de pacte fiscal", mentre que veu el PPC "totalment allunyat". "Estaria encantat de poder parlar amb el PP amb perspectives d'acostar posicions. Jo també crec que el PP hauria de ser dins, però no serà Convergència i Unió qui el faci fora", ha subratllat.

Per Duran, "no sembla que sigui fàcil" que totes les forces amb representació parlamentària assoleixin un acord però ha fet una crida a treballar "a fons" els pròxims dies i setmanes per fer "un nou pas cap al consens".

Respecte a la reunió d'aquesta tarda amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Duran ha avançat que insistirà sobre la necessitat de tirar endavant els eurobons per ajudar al finançament de les comunitats autònomes i "per evitar la seva asfíxia financera". També tractarà sobre es mesures que s'estan prenent de cara al sistema financer espanyol i li mostrarà el seu desacord sobre l'encàrrec a entitats privades la supervisió dels bancs.

"Totes es voldran curar en salut i valorar per sota els actius dels bancs. Al final, resultarà que tindrem els bancs més capitalitzats d'Europa, però que no tindran ni un euro per donar crèdit", ha pronosticat. D'altra banda, Duran plantejarà la necessitat que el Banc Central Europeu "prengui mesures urgents que garanteixin l'estabilitat financera, de tal manera que quan hi hagi el venciment de deute a qualsevol país, aquest pugui refinançar-se".

Aguirre "ha relliscat un cop més"

Sobre les polèmiques declaracions de la presidenta de a Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, suggerint suspendre la final de la Copa del Rei per evitar els xiulets al Príncep i a l'himne, Duran ha dit que la presidenta madrilenya "ha relliscat un cop més". "A banda de significar una manca de respecte per la llibertat d'expressió, la senyora Aguirre no deixa de ser una de les primeres fabricants d'independentistes", ha dit.

Per Duran, gràcies a les "estrambòtiques declaracions" de la presidenta madrilenya "encara hi haurà més gent que xiularà al Vicente Calderón".

stats