Política 11/01/2013

El president de Xile suspèn la reunió que tenia prevista amb Duran i Lleida

Sebastián Piñera sí que es va reunir dijous amb Aznar, però no ha pogut tancar una hora per veure's amb el líder democristià

Efe
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, líder d'Unió, a la seva arribada a Xile

Santiago de XileLa reunió que el president de Xile, Sebastián Piñera, tenia previst mantenir aquest divendres amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha estat finalment suspesa, després de diversos canvis d'horari, segons ha confirmat a EFE el mateix dirigent d'UDC. "Primer, la teníem a les 11.30, després a les 13.30, després me la van canviar una altra vegada i, al final, no és possible concretar l'hora", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En ser preguntat sobre si la reunió havia estat confirmada, el líder d'UDC ha estat emfàtic a l'hora de respondre: "Sí, sí, fins ahir a la tarda". "Al [periodista del] diari que em va abordar a l'aeroport [en arribar dijous a Santiago] jo no li vaig comentar res, perquè jo ja sé que aquest és un govern que improvisa moltíssim", ha afegit. "Vaig callar i vaig fer bé a callar, perquè ahir estava tot lligat i ben lligat, fins i tot a efectes de comunicació amb l'oficina de la Presidència, i després van donar una hora diferent. Per tant, no hi haurà reunió", ha explicat. "Veuré els meus amics Aylwin i companyia, però no el president Piñera", ha afegit el líder d'UDC, que va arribar ahir a Santiago de Xile per mantenir reunions amb dirigents democristians i participar també en un seminari universitari sobre la resposta de l'humanisme cristià a l'economia de mercat.

La visita de Duran i Lleida coincideix amb la que fa l'expresident del govern espanyol José María Aznar, que va ser rebut dijous en audiència pel president Piñera, però no està prevista una reunió entre tots dos. "Aznar ve per identificar-se amb la dreta xilena i jo vinc per identificar-me amb els meus companys democratacristians. Hi ha matisos importants", ha dit a EFE.

El viatge de Duran i Lleida a Xile té lloc enmig d'una polèmica sobre el finançament als anys noranta del seu partit amb diners desviats de subvencions públiques destinades a cursos de formació per a desocupats. Unió, que va ser declarada responsable civil subsidiària pel cas Pallerols, va arribar a un pacte amb la fiscalia per tornar els diners i en el seu moment va expulsar del partit els implicats directament en aquest cas.

stats