TUIT POLÈMIC
Política 28/07/2015

Duran compara el 'Telenotícies' de TV3 amb el No-Do franquista

El líder d'Unió esclata al Twitter contra el tracte fet a la presentació de Rodríguez Sol com a número dos del partit el 27-S

Ara
2 min
El cap de files d'Unió, Josep A. Duran i Lleida

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha comparat aquest dimarts el 'Telenotícies' de TV3 amb el No-Do, el noticiari franquista. Ho ha fet des del seu compte de Twitter –i ha estat repiulat pel compte oficial d'Unió–, queixós del tracte fet al migdia a la presentació del que serà número dos dels democristians el 27-S, per darrere de Ramon Espadaler, l'exfiscal en cap de Catalunya Martín Rodríguez SolMartín Rodríguez Sol. Duran demana en el seu tuit que es miri el tractament de la notícia de l'elecció de Xavier García Albiol com a candidat del PP i la de Rodríguez Sol com a dos d'Unió. "Que la gent més jove recuperi el No-Do. Catalunya en blanc i negre", conclou.

En concret, el 'Telenotícies migdia' obre amb l'elecció d'Albiol, a qui dedica més de vuit minuts i presenta com a "personatge polèmic sobretot per les polítiques locals sobre immigració". Durant aquesta estona, es fa una connexió en directe des de la seu del PP, es recuperen les declaracions d'Alícia Sánchez-Camacho i d'Albiol i es passa un vídeo sobre la vida política de la líder dels populars a Catalunya (incloent-hi el cas de La Camarga) i un altre sobre el candidat del 27-S (també amb els moments polèmics, com el tracte sobre la immigració o el cop de puny que li va etzibar un manifestant quan era regidor). La peça acaba amb la reacció de Soraya Sáenz de Santamaría i la de Ramon Espadaler, qui afirma que Albiol "ha estat l'ala més dura del que és el PP".

Amb Espadaler comença la notícia sobre el fitxatge de Martínez Sol, i s'afirma que els democristians en destaquen "el seu rigor i la seva aposta per una consulta legal". En total, però, la peça dura uns 20 segons.

stats