DRET A DECIDIR
Política 03/10/2014

Duran: "El que més desitja una part de l’Estat i d’altres que no són Estat és que es trenqui Unió"

El líder d'Unió, en la seva carta web setmanal a la militància, apunta que hi ha gent que "sense fer soroll" defensa el sí-no dins del partit i que hi ha qui fins i tot creu que "no s'ha plantejat bé el contingut de la consulta"

Oriol March
1 min
Les dades de les enquestes del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat demostren la mala valoració del líder d'Unió entre els electors que CiU perd en favor d'ERC.

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, assenyala en la seva carta web setmanal a la militància que "el que més desitja una part de l'Estat i d'altres que no són Estat és que, un cop trencat el PSC, es trenqui Unió". "Unió, com Catalunya, és molt transversal, i sense fer soroll també hi ha qui opta pel sí-no i, fins i tot, i sense deixar de defensar el dret a decidir, hi ha qui creu que no s'ha plantejat prou correctament el contingut d'aquesta consulta. El posicionament del nostre consell nacional ha de permetre que tothom s'hi pugui identificar, o almenys una majoria molt àmplia. Si no és així, el nostre error també seria històric. Seria un error històric d'un partit històric amb conseqüències històriques", defensa el cap de files democristià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unió celebra aquest diumenge un consell nacional en què decidirà el seu posicionament a la segona pregunta de la consulta. "Espero, i n'estic segur, que serem capaços de trobar una proposta que pugui ser assumida per la pluralitat de posicions que hi ha", indica Duran, que admet que hi ha una part de la formació que aposta pel doble sí.

"Nosaltres reiterarem la voluntat de votar el dia 9 en condicions que garanteixin que tothom que hi té dret pugui exercir el vot. Si això no fos possible, també creiem que el dia 9 de novembre no pot ser un dia qualsevol. No pot ser com el dia d'avui o com el 8 o el 10 de novembre. El 9-N caldrà visualitzar d'alguna manera pacifica i legal que, independentment del que es voti, una gran majoria de catalans vol exercir el vot", sosté sobre la cimera.

stats