Política 20/02/2013

Duran avisa que "haurà de caure tot el que estigui implicat" en la presumpta trama d'espionatge

El líder d'UDC creu que la policia judicial que ha d'actuar és la catalana perquè "no està per fer bonic"

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat arribar fins al fons en la investigació de la presumpta trama d'espionatge i ha avisat que "haurà de caure tot el que hi estigui implicat". "No pot estar tothom sota sospita", ha opinat a través del seu bloc, on ha considerat que és la policia judicial catalana qui ha d'actuar perquè "no està per fer bonic". En tot cas, ha afegit que ell no vol discutir qui ha de ser l'investigador, perquè això ja ho decidirà el jutge, sinó que el que importa és saber la veritat, ha dit. Duran ha advertit que "o s'investiga a fons i s'arriba a la veritat, o serà impossible recuperar mínimament la credibilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Duran, la trama d'espionatge és ja "la cirereta que mancava per arrodonir el pastís". "Quin escàndol! Quina vergonya! Quin desastre!", ha exclamat el líder d'UDC, que ha demanat celeritat a la justícia tot i reconèixer que els polítics no han sabut dotar-la dels mitjans necessaris materials i humans.

El portaveu de CiU al Congrés ha reclamat que hi hagi "llum" i que "caigui qui caigui", perquè "no pot estar tothom sota sospita". "No es pot callar davant una violació de drets fonamentals de les persones", ha afegit.

Duran ha assegurat que ell ignora si Método 3 havia treballat pel CNI, però ha opinat en tot cas que cal que el director dels serveis d'intel·ligència doni explicacions. Ha assegurat també que no està acusant ningú de guerra bruta, tot i que sí que n'hi va haver, ha dit, al llarg de la campanya electoral. "Però no he acusat mai l'Estat, ni tinc cap intenció de distreure el personal demanant la compareixença del CNI", ha assegurat.

"L'únic que vull és llum i aire net per poder respirar", ha conclòs.

stats