Política 05/12/2014

Duran acusa Junqueras de rodejar-se de les "patums dels nefastos tripartits" per esmenar el pla de Mas

"Tot plegat deixa prou clar que ERC vol un altre país, però, sobretot, un altre Govern", defensa el líder d'Unió en la seva carta web setmanal a la militància

Oriol March
2 min

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, aprofita la seva carta web setmanal a la militància per carregar contra la conferència que va fer Oriol Junqueras aquest dimarts per presentar el seu full de ruta cap a la independència. "La presència d'Artur Mas en la conferència de Junqueras va ser un gest de generositat. El líder d’ERC no només no va correspondre, sinó que va ignorar la seva presència i, rodejat per les patums responsables dels nefastos tripartits, va fer una esmena a la totalitat a la proposta de país del President i va posar de relleu alhora i sense contemplacions l'interès d'allunyar-se de CiU com si fóssim uns empestats. Tot plegat ens deixa prou clar que ERC vol un altre país, però, sobretot, un altre Govern", defensa Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En la proposta d'avançament electoral de Junqueras hi ha més pressa que reflexió. Ara caldrà veure si la llista unitària és possible o no. Lògicament el President ha d'obrir converses amb els partits als quals anava dirigida la proposta, més enllà del que hagin avançant públicament. Hi ha tres factors que cal comentar. En primer lloc, qui és que cap en la proposta; en segon terme, si és possible acordar el com, possibilitat que no veig gens fàcil com ja preveia la setmana passada abans del contundent 'no' de Junqueras a la proposta del president. I finalment el quan, si abans de les municipals i interferint en el procés local o, per contra, es deixa per a després. Les properes setmanes, abans de festes, vaja, han de donar les respostes, però temo que acabi com les europees", sosté el cap de files de CiU a Madrid. A les europees ni tan sols es va aconseguir un programa pactat entre partits defensors de la consulta.

stats