NOVA ETAPA
Política 15/02/2013

Duran planteja una reforma de la Constitució perquè Catalunya "no encaixa en la interpretació que se'n fa"

Demana als polítics que "deixin de matar-se entre si" i tornin al diàleg

Acn
1 min
SOU EXTRA DEL PARTIT Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió i secretari general de CiU, és l'únic líder polític català, juntament amb Alícia  Sánchez-Camacho (PP), que cobra un sou complementari del partit en concepte de despeses de representació i de dietes. Concretament, Duran cobra 28.848 euros extra a l'any.

BarcelonaEl president d'UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha plantejat aquest divendres una reforma de la Constitució per solucionar el problema amb Catalunya i altres qüestions. "Catalunya no encaixa en la interpretació que se n'ha fet o en fan alguns. I tampoc queden resolts altres problemes", ha argumentat Duran en la seva carta-web, on ha demanat als polítics que deixin de "matar-se entre si" i abordin amb diàleg una reforma constitucional. Ha remarcat que seria la primera vegada que a un període constituent el segueix una nova Constitució fruit de la reforma de la vigent, és a dir, que no caldria passar abans per una guerra o una dictadura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha lamentat que ara mateix hi hagi una certa tendència a menysprear la Transició o fer-la responsable del que ara està passant. A parer seu, això és "erroni i perillós". El portaveu de CiU al Congrés ha defensat que la Transició no va fallar, sinó que el que ha passat és que en els darrers anys ha desaparegut l'esperit que la va fer viable, és a dir, que ara mateix aquest procés no seria possible amb els nous dirigents dels partits i amb la manca de diàleg i de respecte entre els partits.

En lloc de discutir sobre si es va fer bé o no, ha demanat dedicar les energies a reformar-la. "La Constitució és reformable per si mateixa. Catalunya no encaixa en la interpretació que se n'ha fet o en fan alguns. I tampoc queden resolts altres problemes", ha argumentat. Finalment, s'ha preguntat "per què no deixen de matar-se entre si" els dirigents polítics i aborden amb diàleg una reforma constitucional.

stats