Política 17/01/2014

Duran censura el trencament de la disciplina de vot en el PSC però veu coherent l'actitud de Ros i Sampere

El líder d'Unió creu que un cop hi ha una decisió presa, s'ha d'acceptar encara que s'exterioritzi el desacord

Acn
1 min

BarcelonaEl president d'Unió i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha censurat aquest divendres el trencament de la disciplina de vot dels crítics del PSC, però ha considerat coherent l'actitud de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i de la diputada Rocío Martínez-Sampere, és a dir, "deixar el càrrec o acceptar la disciplina i exterioritzar el desacord". "El debat intern és necessari, però, un cop hi ha una decisió presa, s'ha d'acceptar i, si no, ser coherent i fer el que ha fet Ros o Martínez-Sampre", ha dit en la seva carta-web. Duran ha indicat que això ha de ser així mentre no es canviï el sistema electoral, però ha evitat entrar en què ha de fer el PSC amb els seus díscols. Duran ha assegurat que no se n'alegra del que està passant al PSC, perquè els partits, ha dit, "han de ser forts". Al seu parer, Núria Ventura, Joan Ignasi Elena i Marina Geli no haurien d'haver trencat la disciplina de vot, sinó seguir l'exemple d'Àngel Ros o de Rocío Martínez-Sampere. "Si un dia canviem el sistema electoral -fet que urgeix- serà una altra cosa. Mentrestant hi ha el que hi ha", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre les represàlies, simplement s'ha limitat a apuntar que desitja que el PSC ho resolgui "de la manera que democràticament ho consideri oportú".

En tot cas, ha admès que la pèrdua del PSC i de la CUP, sobretot dels socialistes, "aprima el pes del procés", tot i que la resposta del Congrés i del PSOE a la petició del Parlament "serà la mateixa".

stats