CONGRÉS D'UNIÓ
Política 13/05/2012

Del "hi ha molta pedra a picar" als 'indignats': el discurs de Duran en 10 frases

El reescollit president del comitè de govern d'Unió fa la seva primera intervenció davant de la militància després de vèncer el seu rival, Josep Maria Vila d'Abadal, obtenint el 80% dels vots

Oriol March
2 min

Sitges1. "Hi ha molta pedra a picar". Una frase que Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, ha repetit sovint al llarg dels seus discursos d'aquest cap de setmana. Aquestes paraules, però, no són seves: són de Joan Rigol, expresident del Parlament i històric d'Unió, que a porta tancada ha repetit sovint aquesta afirmació durant els debats al congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Sembla que haguem parlat només d'independentisme". Duran s'ha queixat que els mitjans de comunicació, segons ell, només hagin parlat sobre aquest aspecte del seu discurs.

3. "Que no hi hagi confusions. CDC i Unió no estan tan lluny". El líder democristià ha intentat llimar asprors després d'un dia de congrés, ahir, en què va carregar contra la inclusió de l'estat propi a la ponència de l'últim conclave convergent.

4. "Un dia el PSC tornarà a ser alternativa, però esperem que sigui tard". Duran ho ha afirmat en relació amb la importància que per ell té que els socialistes catalans donin el seu suport a la proposta de pacte fiscal d'Artur Mas.

5. "Aquí no hi sobra ningú i tu tens molt a fer al partit, igual que tots plegats". Una frase que el president del comitè de govern ha dit al seu rival intern, Josep Maria Vila d'Abadal.

6. "Us heu preguntat quina mena de dirigent volíeu per al partit i no els anys que jo portava". Duran ha tret importància al fet que el partit dugui ja tres dècades liderat per la mateixa persona.

7. "Ens cal una plataforma intel·lectual que creï un nou model cultural". El líder d'Unió ha posat de manifest les dificultats que, sovint, té la seva formació per convertir en culturalment hegemònic el seu discurs.

8. "Hem de reivindicar i defensar sense complexos la doctrina social de l'Església". Duran ha reivindicat d'aquesta manera les arrels fundacionals del partit i ha recordat que, fins i tot, els comunistes italians van fer-se-la seva.

9. "Quan parlem de confederació partim de la base que som una nació i en defensem la sobirania i el dret a l'autodeterminació, ens el reconeguin o no". Ha intentat clarificar la posició d'Unió en aquest assumpte, que no passa per reclamar un estat propi diferenciat d'Espanya per a Catalunya.

10. "Vivim un moment de crisi, difícil i de pessimisme, i en què hi ha molta gent indignada que el que ha de fer és implicar-se. Per compromís jo sóc optimista. Ens en sortirem". El líder d'Unió ha tancat la seva intervenció amb un missatge més optimista.

stats